Alu felne

 

Redovno čistite alu felne (najmanje svakih 15 dana) vodom i auto-šamponom. Ne radite to samo zbog vizuelnog utiska, već da biste sprečili nakupljanje masnoće i nečistoća.
Nikada ne čistite felne odmah nakon vožnje. Naročito ne u autopraonicama sa mini pranjem dok su diskovi još vrući. Naglo hlađenje diskova može dovesti do savijanja ili pucanja diskova.
Očistite felne kao i sve ostale delove automobila. U većini slučajeva felne su zaštićene lakom ili su farbane. Agresivne hemikalije i agresivni sunđeri mogu ozbiljno oštetiti zaštitni sloj .

Proizvodnja aluminijumskih felni se svakodnevno unapređuje, pa su nedostaci prvih aluminijumskih felni potpuno otklonjeni. Većina felni iz  danas dolazi sa 5-godišnjom garancijom čak i za upotrebu u zimskim uslovima. Čelične felne mnogo ranije pokazuju znake starenja, posebno ako su korišćene u zimskim uslovima.

 

Kako izmeriti razmak rupa na alu felni?

Broj rupa i razmak na alu felni najlakše je potražiti u katalogu ili priručniku automobila. Ako želite lično da izmerite rastojanje između rupa na felnma, obavezno koristite šubler.
Ukoliko niste sigurni u broj rupa i razmake, stojimo vam na raspolaganju.

 

Kako izmeriti prečnik centralne rupe?

Prečnik centralne rupe na obodu mora da odgovara osovini automobila ili da bude veći od njega. Takođe možete potražiti ove informacije u priručniku ili ih izmeriti na felnama koje sada imate. U slučaju da felne imaju veću centralnu rupu, plastični prsten se može koristiti da popuni prazninu i pomogne u centriranju naplatka.

 

Šta znači ET na felnama?

ET– predstavlja vrednost felne i označava koliko je ona izbačena ili uvučena. Svaki auto ima propisan minimum i maximum ET za svaku jotažu i dimenziju felne. Što je ET broj manji to je felna više izbačena napolje i obratno.

 

 

Приказ 1–15 од 21 резултат

Back to Top