Alu felne

Odrzavanje alu felni

Odrzavanje alu felni

Aluminijumske felne su odličan izbor za svakog vlasnika automobila koji traži povećanu snagu, smanjenu ukupnu težinu i beskrajne opcije modifikacije. Aluminijumski točkovi višeg standarda dolaze sa većom odgovornošću brige i održavanja svojih poželjnih kvaliteta. Ovde ćemo razgovarati o tome šta treba da znate o vašim aluminijumskim felnama da bi oni izgledali sjajno i odgovaramo na neka od najčešćih pitanja koja dobijamo u vezi sa brigom o vašim alu felnama.

Poznavanje vaših specifikacija točkova od aluminijuma
Prvi korak ka održavanju odličnih aluminijumskih felni je poznavanje njihovih specifikacija. To znači da, ako se pojavi problem, lako možete pronaći ispravne zamene, alate za popravku ili opremu potrebnu za taj specifični točak .

Kako izmeriti veličinu točkova od aluminijuma
Postoji nekoliko različitih merenja koja su potrebna prilikom dimenzionisanja aluminijumskih felni. Ova merenja možete sami da izvršite ili da odredite veličinu vaših aluminijumskih felni od strane profesionalca tokom instalacije, popravke ili modifikacije.

Briga za vaše aluminijumske felne
Ovde odgovaramo na neka od najčešćih pitanja koja se postavljaju kada se bavimo odrzavanjem alu felni. Razumevanje ovih problema i načina na koji ih lečite ili sprečite će obezbediti da vaši aluminijumski točkovi budu u vrhunskom stanju.

Mogu li alu felne zarđati?
Odrzavanje alu felni, tehnički, alu felne ne rđaju. Zbog glavne komponente u mešavini legure koja čini aluminijumske felne, aluminijum, koji ima sloj oksida koji ga štiti od rđe, nećete doživeti rđanje kao na čeličnom točku. Međutim, možete doživeti koroziju ako su vam alu felne izgrebane. Ogrebotina na leguri može otkriti slojeve ispod zaštitnog sloja i tada se mogu razviti bele mrlje korozije. Koristeći bezbedno sredstvo za uklanjanje rđe od legure, odgovarajuće četke za ribanje (obično najlonske, a zatim čelične vune) i sredstvo za ispiranje vodom mogu efikasno ukloniti koroziju sa vaših aluminijumskih felni.

Čišćenje aluminijumskih felni
Možete očistiti aluminijumske felne kao što biste čistili ostatak svog automobila, ali njihovo održavanje u netaknutom stanju može zahtevati dodatnu pažnju i neke specijalne proizvode.