Gume

 

LETNJE
Letnje gume su namenjene za vožnju u proleće i leto kada su temperature veće od 7°C. Letnje gume imaju bolje sportske performanse i pružaju dobro prianjanje na suvim i mokrim površinama.

 

ZIMSKE
Zimske gume poboljšavaju prianjanje na putu i ​​smanjuju zaustavni put na temperaturama ispod 7°C. Prava zimska guma je isključivo guma koja ima simbol 3PMSF „ljuspice sa 3 planinska vrha“.

 

ZA SVE SEZONE
Gume za sve sezone su namenjene za vožnju tokom cele godine i imaju oznaku M+S. Njihove performanse su mnogo lošije u odnosu na letnje i zimske , pa ih preporučujemo samo vozačima koji pređu manje kilometara.

Proverite da li  imaju minimalnu dubinu gazećeg sloja. U zimskim uslovima dubina gazećeg sloja  treba da bude najmanje 4 mm. Ako je dubina šare manja od 4 mm, morate kupiti nove .
Pritisak u gumama treba proveravati najmanje jednom mesečno ili pre dužeg putovanja. Trebalo bi da proverite pritisak kada su  hladne. Vizuelno pregledajte  da li ima znakova oštećenja. Potražite posekotine, izbočine, pukotine i uklonite sve ugrađene predmete kao što su kamenje, itd.
Prilikom pregleda, ne zaboravite rezervni točak. Koristite zimske gume tokom zimskog perioda (ponovno gazenje od oktobra do marta). Na temperaturama od 7°C i niže,  pružaju mnogo bolju sigurnost i prijanjanje od letnjih.

Upotreba zimske opreme je obavezna od 15. novembra do 15. aprila, bez obzira na vremenske prilike i stanje na putevima. Prema najnovijem zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, upotreba zimske opreme je obavezna od 15. novembra do 15. aprila na većini autoputeva i dr. puteva u unutrašnjosti Srbije.

 

 

Приказ 1–15 од 254 резултата

Back to Top